Echipa fantastică – cinci elemente cruciale în selecția lotului

echipa_fantastica_alege_11

Formarea și selecția unei echipe fantastice poate să pară o misiune ușoară, însă de multe ori, nu numai lipsa de inspirație, ci și greșelile făcute duc la pierderea punctajelor esențiale.

La fel ca în realitate, fiecare antrenor fantastic poate să fie adeptul propriului stil. Unii mizează pe apărare, alții pe atac, dar aproape toți țin cont în selecție de o serie de criterii care formează cadrul general al procesului de selecție.

Am încercat să structurăm în cinci puncte criteriile esențiale în selecție, pentru a vă ajuta să vă faceți formații mai competitive și mai puternice în viitor.

 

1. Structura competiției

Ideologic, jocurile Fantasy Football sunt la fel, dar în practică, fiecare are un set propriu de reguli. Diferențele apar la loturile oferite, la formatele de echipe disponibile și mai ales la modul de punctare a jucătorilor. O echipă câștigătoare într-un joc nu va fi în mod obligatoriu câștigătoare și în altul.

De aceea, este bine să studiezi cu atenție modalitatea de acordare a punctelor și să încerci să îți formezi echipa din jucători care au șanse bune să atingă acele punctaje.

Un alt aspect foarte important în structură este reprezentat de bugetul de bani fantastici pe care fiecare antrenor îl are la dispoziție. Unele jocuri fantastice limitează selecția printr-un buget și prin cotații individuale pentru fiecare jucător. De exemplu, Lionel Messi va costa foarte mult, în timp ce Gabi Torje va fi o variantă de jucător ieftin în Spania.

Astfel, antrenorii fantastici sunt forțați să își construiască echipe ponderate. Cel mai bun mod de a stabili raportul preț-calitate este să faci o medie prin împărțirea bugetului total la numărul de jucători pe care trebuie să îi cumperi și apoi să îți construiești echipa.

 

Pont: În jocurile cu buget limitat pentru construcția echipei, antrenorii fantastici își aleg un prim 11 puternic, de o valoare superioară mediei financiare a echipei, completând rezervele cu tinere speranțe ale cluburilor care au o tradiție în promovarea de jucători.

 

2. Jucătorii cu prezențe constante

Primul criteriu sportiv în selecția unui fotbalist într-o echipă fantastică trebuie să fie prezența lui în teren. Simplu de înțeles de ce: un jucător care nu joacă nu face puncte și nu te poate ajuta să câștigi. Din fericire, cu atâtea modalități de informare, echipa de start nu mai reprezintă un mare secret (decât dacă nu cumva se joacă un Steaua – Vaslui cu povești despre restanțe, greve și drumuri făcute pe ultima sută de metri).

 

3. Jucătorii absenți din cauza accidentărilor și/sau suspendărilor

Fii mereu cu ochii pe jucătorii aleși, pentru că fotbaliștii se accidentează și iau cartonașe. Să nu cumva să pierzi puncte pentru că nu ai verificat starea celor selectați în primul tău 11.

 

4. Jucătorii care se remarcă prin pase decisive, goluri marcate, goluri salvate

După ce ai studiat formulele probabile și ai văzut cam care jucători ar urma să fie titulari în partidele cluburilor de care aparțin, este recomandabil să îi alegi în echipa ta fantastică pe fotbaliștii care au șanse ridicate să facă puncte bonus pentru tot felul de realizări individuale, cum ar fi o apărare care nu primește gol, mijlocași care pasează decisiv, atacanți care transformă penalty-urile și înscriu des.

 

5. Programul fiecărei etape

În jocurile Daily Fantasy, adică în cele în care îți alegi echipe fantastice la fiecare etapă în parte, un criteriu foarte important este programul rundei. Dacă mizezi pe partide dezechilibrate, ai șanse mai mari să prinzi jucători cu puncte bonus pentru realizările lor. De exemplu, într-o partidă Real Madrid – Almeria, este foarte probabil ca jucătorii de atac ai Realului să înscrie mult, iar apărarea să primească goluri puține. Dacă în schimb s-ar juca Barcelona – Real Madrid, rezultatul ar fi mult mai puțin previzibil și selecția mai dificilă.

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *