McDonald’s FIFA World Cup Fantasy. Cum să îți construiești o echipă competitivă

fifa-world-cup-fantasy

McDonald’s FIFA World Cup Fantasy oferă din această săptămână premii extraordinare în competiția sa fantastică bazată pe Mondialul din Brazilia. La finalul turneului, un manager fantastic se va alege cu o mașină nou-nouță, un autoturism Kia Soul în valoare de aproximativ 17.000! În plus, sunt puse în joc zeci de alte premii, inclusiv echipament sportiv Adidas, produse de colecție semnate de cei mai mari jucători de fotbal din lume, jocuri FIFA Playstation originale și multe alte produse.

Orice persoană cu vârsta de peste 18 ani poate să câștige, inclusiv tu, iar participarea este GRATUITĂ! Dar bătălia va fi dură. Va fi foarte dură. Sunt deja peste 120.000 de echipe înregistrate din toată lumea și, la drept vorbind, câștigătorii vor avea nevoie și de un dram de noroc. Un lucru însă e cert: FIFA Fantasy World Cup te va ține cu ochii pe Mondial și reprezintă o competiție foarte distractivă pentru toți managerii din lume. Unde mai pui că poți să îți faci propria competiție, alături de prietenii tăi!

Ca să te înscrii, trebuie doar să intri pe siteul FIFA Fantasy World Cup, să te înregistrezi pe gratis, după care să îți alegi o echipă. Poate că ai deja experiență în jocurile Fantasy, poate că nu ai. Noi, la titulari.ro, vom încerca să îți oferim câteva sfaturi de bază prin care sperăm să te ajutăm să fii un manager excepțional și, cine știe, poate să câștigi câteva din premiile puse în joc.

 

FIFA Fantasy World Cup, noțiuni de bază

Mai întâi, trebuie să știi modul funcționare al jocului. Citește regulamentele, pentru a înțelege cu exactitate modul în care îți punctează echipa, cum poți să faci transferuri, cum să îți distribuiești bugetul. FIFA Fantasy World Cup folosește un sistem de joc în care fiecare manager fantastic are un buget virtual de 100.000.000. Fiecare fotbalist prezent la Mondial primește o anumită valoare de piață în bani virtuali. Managerul fantastic folosește acel buget virtual pentru a achiziționa un lot de fix 23 de jucători (3 portari, 7 fundași, 8 mijlocași, 5 atacanți).

În faza grupelor, ai voie să selectezi în echipa ta fantastică maxim 3 jucători din fiecare reprezentativă. Apoi, limita crește pe măsură ce sunt eliminate unele naționale de la World Cup. În optimi și în sferturi vei putea miza pe câte 5 jucători de la fiecare echipă (poți face transferuri prin care să scoți din echipa ta fantastică fotbaliștii eliminați din World Cup), în semifinale vei putea avea maxim 8 jucători de la fiecare echipă, iar în finală este ridicată orice restricție.

fifa-world-cup-fantasy-main

Cum să alegi o formulă de echipă cu șanse cât mai mari?

Fiecare manager fantastic are propria viziune a jocului, dar majoritatea echipelor câștigătoare respectă anumite tipare, anumite formate și concepte. Vom sintetiza aici câteva dintre ele, pe care noi le considerăm relevante. O informație esențială: cu un buget de o sută de milioane și cu un lot de 23 de jucători, înseamnă că prețul mediu maxim plătit pentru un jucător trebuie să fie de 4,347 milioane. Asta înseamnă că nu putem să alegem o echipă numai de vedete, ci va trebui să facem sacrificii pentru a putea lua un Messi, un C. Ronaldo, un Neymar…

  • Gândește-te dinainte dacă vrei să mizezi pe o structură de atac (formule de tipul 3-4-3, 3-5-2, 4-3-3), una ponderată (4-4-2, 4-5-1) sau una defensivă (5-4-1, 5-3-2).
  • Orientează-te în primul rând după jucători care să joace titulari în reprezentativele lor, care să fie sănătoși și, poate, disciplinați, pentru a evita suspendările nedorite.
  • Selectează un nucleu de 11-13 jucători puternici, de la echipe care crezi că au șanse să ajungă cel puțin în sferturile de finală, dacă nu chiar în semifinale. Asta ar trebui să îți solicite între 60% și 80% din buget. Exemple de echipe de la care să îți alegi titularii: Brazilia, Spania, Uruguay, Franța, Argentina, Germania, Belgia
  • Când alegi jucătorii care vor duce greul, gândește-te la structura de echipă preferată (vezi primul punct), și investește mai mult în compartimentul pe care te bazezi. Dacă joci pe atac, atunci ia-ți o serie de atacanți foarte valoroși și o apărare de nivel mediu, dar sigur. Dacă joci pe apărare, fă invers.
  • După ce ai ales jucătorii de bază, completează lotul de 23 cu cât mai mulți titulari de la grupări cu șanse mici de calificare în fazele superioare, dar care pot să producă surpriza. Este indicat să cauți jucători tineri care ar putea beneficia de o șansă din partea selecționerilor. Exemple cu asemenea reprezentative sunt: Ghana, Coreea de Sud, Nigeria, Ecuador, Japonia, Camerun
  • Titularizează jucătorii în fiecare rundă urmărind partidele directe pe care le au. Încearcă să eviți alinierea unei echipe fantastice pentru o anumită rundă în care atacanții tăi luptă direct cu fundașii. De exemplu, evită să alegi o apărare italiană și un atac uruguayan când se întâlnesc Italia și Uruguay
  • Titularizează jucătorii în ordinea cronologică în care vor juca, pentru că FIFA Fantasy îți permite schimbări în timpul unei etape, atâta timp cât nu există meciuri în desfășurare. De exemplu, dacă ai un fundaș care joacă mâine și altul care joacă peste trei zile, titularizează mai întâi fundașul de mâine. Dacă nu a făcut puncte multe, atunci îl poți schimba cu cel care va juca peste trei zile.
  • Desemnează-ți căpitanul gândindu-te că acesta va aduce puncte duble, deci trebuie să găsești jucătorii care câștigă multe puncte bonus. Poți alege ca și căpitan un jucător care transformă penalty-uri pentru reprezentativa sa, care bate multe cornere și are un potențial mare de pasator decisiv, sau un atacant foarte eficient.

Cam asta ar fi părerea noastră. Vă dorim baftă tuturor „pițurcilor” care veți încerca să câștigați mașina și vizionare plăcută la Mondiale!

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un Like la pagina noastră de Facebook

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *