10 presupuneri despre ce făcea Hagi la antrenament când l-a sunat Iohannis

antrenament

Gică Hagi a împlinit ieri 50 de ani. La mulți ani, deși probabil că nu contează urarea asta, dacă pentru el nu a contat nici când l-a sunat presedintele Klaus Iohannis să îi transmită același lucru. „Nu i-am putut răspunde, eram la antrenament” (via Digisport).

Ca un om care am asistat la peste 500 de antrenamente ale echipelor de fotbal de-a lungul timpului, inclusiv la câteva zeci de antrenamente conduse de Gică Hagi, pot spune foarte rapid 10 elemente mai importante pentru un antrenor de top decât un telefon primit de la președintele țării de ziua lui.

Deci iată 10 scheme, indicații și exerciții care să te facă să spui „Neeh” când, undeva în creierul ofițerilor care îți ascultă telefonul, se aude un clișeu celebru de la Hollywood: „but sir, it’s the president”:

1) alungarea ziariștilor care trag cu ochiul de peste un gard, de la 100 de metri distanță.

2) umilirea constantă a grăsuțului echipei, care datorită celor 2,7 kilograme peste greutatea normală, rămâne mereu în urmă la alergări.

3) aranjarea unui șirag de mingi pe linia de 16 metri pentru ca ratangii să finalizeze câte o pseudo-fază cu șut, dar fără apărare.

4) glume bădărane pe seama medicului, fizioterapeutului, sau maseurilor, pentru că aceștia nu sunt  buni la fotbal (ceea ce este evident, din moment ce nu au ajuns fotbaliști și câștigă salarii normale).

5) trimiterea ofițerului de presă să-i sperie pe ziariștii care, între timp, și-au găsit pe garduri poziții comode și fumează stând rezemați.

6) încercări de trimitere a mingii în bara transfersală, departe de echipa care face un 5 contra 2 ultrasecret.

7) verificarea jaloanelor așezate de fizioterapeut pentru exerciții de sprint și reacții. Mutarea unui jalon cu 5 centimetri la stânga sau la dreapta, pentru a fi „perfect”.

8) la exercițiile de sprint, stă la capătul rândului și aplaudă frenetic fiecare împiedicat din echipă.

9) antrenorul îl cheamă pe al treilea portar al echipei și începe să îi tragă o nouă serie de șuturi la poartă. Mai marchează, mai ratează, jucătorii se opresc din antrenament și se uită meditativ spre antrenor. Acesta crede că le dă un exemplu, dar de fapt jucătorii sunt doar bucuroși că scapă mai ușor.

10) în timp ce trage la poartă, un antrenor bun are capacitatea extraordinară de repera și localiza cel mai apropiat cameraman sau fotograf. Când ziaristul nu se așteaptă, pac, o minge îi trosnește trepiedul. Antrenorul râde, jucătorii râd și ei înfundat.

Ședința de pregătire se încheie, iar pe mobil sunt 3 apeluri pierdute. „But sir, that was the president”.

 

Și dacă vă întrebați de ce nu a sunat Hagi înapoi la Iohannis, păi trebuie să știți că în lumea fotbalului încă nu s-a auzit că, dacă te caută cineva și nu poți vorbi, este de bun simț să suni înapoi când ai câteva momente libere.

Foto: terracelife.co.uk

Adaugă comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *