Jocurile de tip Fantasy au devenit extrem de populare în țările în care sporturile – în special cele de echipă – sunt foarte iubite.

 

În lume există miliarde de fani ai sportului care urmăresc știri de specialitate, care accesează siteuri de profil, care știu tot ce se întâmplă la echipele pe care le susțin și în campionatele care prezintă interes pentru ei. Și care dintre acești fani nu este dornic să își exprime punctul de vedere, să își testeze mereu informațiile și să își descopere latura de specialist în domeniu? Tot ce aveau nevoie suporterii era un mediu în care să își dovedească abilitățile, iar jocurile Fantasy reprezintă exact cadrul în care oricine poate dovedi că are aptitudini și informații de cea mai bună calitate. Cei mai buni, cei mai inspirați, cei mai cei dintre suporteri reușesc să facă bani serioși din pasiunea lor. De ani de zile!

 
Conceptul Fantasy este foarte simplu. În acest joc, fiecare participant este managerul propriei echipe fantastice. Acesta își selectează o echipă formată din sportivi de la diverse cluburi reale într-o anumită disciplină, ligă, competiție șamd, în funcție de specificațiile concursului Fantasy în care este înscris. Sportivii aleși de antrenor în echipa sa fantastică evoluează în competițiile în care sunt angrenați și, în funcție de statistica și rezultatele avute, aduc puncte antrenorului în jocul Fantasy. La final, antrenorii cei mai buni – adică antrenorii care au selectat echipele cu cele mai multe puncte – câștigă premii în bani gheață, produse promoționale, excursii etc.

 

De regulă, selecția unei echipe este limitată la un buget maxim admis și fiecare sportiv are o anumită cotă. Structura obișnuită a bugetului unui antrenor este gândită astfel încât să nu poți selecta toți jucătorii de mare valoare. Așa cum se întâmplă și în competițiile reale, cele mai multe competiții Fantasy permit transferuri de jucători.

 

Pentru un antrenor, este foarte important să fie la zi cu situația jucătorilor selectați în echipa sa fantastică. Orice lipsă de informații, precum o accidentare sau o suspendare pot duce la pierderea de puncte și, deci, la pierderi în concurs.